با نزدیک شدن به ایام ثبت نام نامزدهای شورای اسلامی شهر و روستا احتمال نامزدی شخصیت های مختلف نقل مجالس و محافل کوچک و بزرگ است.
جلسات هم اندیشی در شهر برای تعیین یا شناسایی و درخواست حضور از افراد با شاخصه هایی مثل هم محله ای بودن،محبوبیت و مقبولیت و در اصل رای داشتن ،تخصص در اموری مثل شهرسازی ،از حزب و جناح خاص بودن و…در حال برگزاری است و شنیده ها از آن حکایت دارد که هستند کسانی که دلسوزانه می خواهند انتخابات شورای اسلامی شهر را مهندسی کنند البته از نوع مثبت تا کسانی به میدان رقابت وارد شوند که در صورت رای آوردن برای شهر و آینده اش مفید باشند .
مسلما مقاصد افراد برای ورود به ماراتن انتخابات مختلف است .برخی واقعا برای کار به میدان می آیند دوست دارند مسائل مختلف شهر راپی گیری کنند برای رفع مشکلات از خود هزینه می کنند و در یک کلام قصدشان خدمت است.
برخی برای شهرت و شناخته شدن وارد عرصه رقابت انتخاباتی می شوند و برایشان مهم نیست رایی بیاورند همینکه اظهار وجودی بکنند برایشان کافی است.
عده ای انحراف مسیر شوراهای اسلامی از آنچه باید می بود و کشیده شدنش به رانت خواری را بهترین سکوی پرش اقتصادی و سیاسی خود می دانند و بیشتر دنبال اینند که شورا برایشان نانی داشته باشد، آبی برای مردم نداشت مهم نیست.
بعضی شورا را اهرمی برای قدرت خود می دانند و هستند احزاب و مدیرانی که داشتن مهره هایی در شورای شهر را برای آینده مدیریتی یا جایگاه تعیین کنندگی جناح خود مهم می شمرند و چه بسا بر زیردستان خود تکلیف کنند باید وارد میدان شوی و رای هم بیاوری و برایش خرج هم می کنند.
در این میان هستند کسانی که صرفا به خاطر شناختی که مردم از آنها دارند و انسانهایی خوب به شمار می روند پا در میدان رقابت می گذارند و تفکرشان این است: چون حضورم باعث می شود کسانیکه دوستم دارند پای صندوقهای رای بیایند و بازار انتخابات داغ تر شود ،احساس تکلیف می کنم.
براستی برای انتخاب اصلح در شورای شهر معیارهای انتخاب کدامند؟
همینکه شخص شناخته شده باشد ،انسان خوبی باشد،در گذشته مدیر بوده باشد،از قشر و گروهی خاص باشد،از امتیاز هم محله ای بودن برخوردار باشد،متخصص باشد ،از حمایت حزب یا گروهی برخوردار باشد و معیارهایی از این قبیل برای انتخاب اصلح کافی است؟
آیا بهتر نیست در معیارهایمان تجدید نظر کرده موضوعاتی مثل جوان بودن،پی گیر بودن،فعال اجتماعی در عرصه های مختلف از قبیل سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و…بودن،روح بزرگ داشتن،صاحب فکر و ایده و برنامه بودن،اهل مشورت و انتقاد پذیر بودن و از طرفی منفعت طلب نبودن ،خودرای نبودن ،اهل بده بستان و رانت خور نبودن و… را هم در لیست معیارهایمان وارد کنیم؟
و اما چند نکته اساسی و مهم:
در ایام انتخابات به لحاظ تب رقابت انتخاباتی روحیه پرسشگری،کنجکاوی ،آگاهی و قدرت تحلیلمان بالا می رود سعی کنیم این روحیه را بعد از انتخابات هم حفظ کنیم و روی این موضوع که آنهایی که ما انتخاب می کنیم باید پاسخگو ، پی گیر و گزارش دهنده از عملکرد خود باشند پافشاری کنیم.بیایید بعد از انتخابات خودمان را ناظر بر عملکردها و شورای اسلامی را از خودمان بدانیم، سعی کنیم راهکار ارائه دهیم ، با مشاوره گوشه کاری را بگیریم و به یک معنا مطالبه گر باشیم تا شورا از مسیر صحیح منحرف نشود و شهری در شان داشته باشیم.
محمد علی قاسم زاده
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 14,نوامبر,2024